Barter


Hogyan lehet médiabarter segítségével kiegészíteni a hirdetési költségvetést?

A médiabarter megnöveli a rendelkezésre álló marketingkeretet úgy, hogy a tényleges költések alig emelkednek. A barter megállapodást kötött felek egymás médiafelületeit, szolgáltatásait vagy termékeit bocsátják a másik rendelkezésére kölcsönösen elfogadott keretek között. Az elszámolási ár a tarifaár, amelyből meghatározott százalékban kölcsönösen kedvezményt nyújtanak egymás számára, így csökkentve a számlázásra kerülő cserélt médiafelületek, szolgáltatások vagy termékek értékét.

Így a médiabarter támogatást nyújt ahhoz, hogy az ügyfelek növeljék és maximalizálják promóciójuk a hatását.

Mi is az a médiabarter?

Médiatulajdonos és Ügyfél között

A médiatulajdonosok számára nagyon fontos, hogy a lehető legjobban felhasználják és megtöltsék hirdetésekkel a rendelkezésükre álló felületeket, helyeket. Ennek érdekében kötnek barter megállapodásokat ügyfelekkel, hogy maximalizálni tudják a kihasználtságukat. A barter megállapodások kötődhetnek akár egy konkrét reklámkampányhoz, de vonatkozhatnak bizonyos időszakra vagy egész évre is.

Médiatulajdonos és médiatulajdonos között

A médiatulajdonosok a saját termékeik olvasottsága, nézettsége, hallgatottsága növelése érdekében reklámkampányokat terveznek. A reklámkampányok megvalósításához barter megállapodásokat kötnek más médiatulajdonosokkal, hogy termékeiket kölcsönösen reklámozzák egymásnál. Ennek következtében meghatározott keretösszegben, általában egész éves időtartamra biztosítanak egymás számára megjelenési lehetőséget a saját tulajdonukban lévő médiumnál. A keretösszegek felhasználásának alapját a tarifaárak határozzák meg.

A megállapodások megkötése után történhetnek meg a felhasználások, amelyeknek az adott naptári év végéig meg kell valósulnia.

A médiatulajdonosok különbözőségéből adódóan a keretösszegek meghatározása az eltérő igények miatt finom összehangolást igényel. Az igények összehangolását követően kerülhet sor a tervezési folyamatra, a felhasználások megvalósítására.

Hogyan működnek a médiabarterek?

A barter megállapodások minden esetben két fél között jönnek létre.  A kölcsönös számlázás is ez alapján történik. Az Adsolmedia Group kölcsönös támogatást és segítséget nyújt a Felek részére abban, hogy a megkötésre kerülő megállapodás mindenki számára kedvező legyen.   A szerződés megvalósítása és működtetése szigorú adminisztrációt követel minden fél részéről, hogy a felhasználások a szerződés szerint megtörténjenek.

Előnyök

Pénzügyi előnyök

A barter együttműködések megvalósítása minden fél számára lehetőséget biztosít arra, hogy cash kiadása nélkül növelni tudják a reklámkampányaik értékét.

A barter megállapodások alapján a kölcsönös keretek felhasználása jelentős tervezési és adminisztrációs munkát igényel, amelynek hátterét és elvégzését az Adsolmedia Group biztosítja.
 

Marketing előnyök

A hozzáadott médiaérték növeli a marketing tevékenység hatásának eredményeit. Az Adsolmedia Group segítségével rendelkezésre áll a kiváló szakmai hozzáértés és gyakorlat, hogy a megállapodás zökkenőmentesen megvalósulhasson és mindkét fél számára előnyös legyen.